Vėžys – tai tam tikra programa. DNR molekulėje įrašyta ir saugoma informacija apie ląsteles, jų veiklą ir funkcijas. Tam tikru laikotarpiu gali atsitikti taip, kad ši programa yra ištrinama, o lieka tik maitinimosi, šalinimo ir dauginimosi programos. Dėl šios priežasties ląstelė nebesugeba atlikti kito (t. y. kuriamojo) darbo ir taip atsiranda „aptingusios“ (t. y. vėžinės) ląstelės.

Vėžinė ląstelė tai nėra serganti ląstelė, ji galinga, jauna, sveikų sveikiausia, tačiau parazitinė. Jei kepenyse atsiranda viena vėžio ląstelė, nieko nenutiks, tačiau jei padaugėja net iki 90 proc., tai kepenys tampa neveiksnios ir nebegali atlikti savo funkcijų. Žmogaus organizmas tiesiog pradeda „springti“ savo paties nepakankamai perdirbtais nuodingais tulžies produktais. Tokiu būdu susergama onkologine liga.

Nugalėti vėžį galima dviem būdais:

  1. Pabandyti nužudyti jauną vėžinę ląstelę. Vis dėl to tai padaryti labai sunku, nes galime pakenkti mūsų sveikoms ląstelėms. Pavyzdžiui, švitinant krūtis pirmiausia miršta aplink auglį esančios sveikos ląstelės, o tik po to vėžinės.
  2. Galima stiprinti savo imunitetą. Vienintelis įmanomas būdas sunaikinti vėžines ląsteles tai stiprus imunitetas.

Ilgą laiką vėžio gydymo metodika buvo nukreipta priešinga kryptimi – siekiama sunaikinti vėžines ląsteles. Tačiau, pasitaiko atvejų, kuomet pacientas yra išleidžiamas po 2 – 3 chemoterapijos ar radiacijos kursų, visiškai praradęs imunitetą, ir miršta nuo mažakraujystės, ar dėl stiprios intoksikacijos atsisako kepenys. Svarbu pastebėti, kad tokio gydymo metu yra neatkreipiama pakankamai dėmesio į organizmo stiprinimą ir imuniteto atstatymą. Paciento kūnas yra nepakankamai arba visai nepapildomas antioksidantais, jam nėra paskiriami antibiotikai ar kitos organizmą stiprinančios ir gydančios medžiagos.

Kyla klausimas – kas perprogramuoja ląstelę, juk ji pati negali persiprogramuoti?

Prie to gali prisidėti virusai, bakterijos, parazitai, trichomonos, citomegalo virusai ir papilomos virusai. Ląstelėse ištrinamos teisingos ir įrašomos kitos programos. Taip pat ląstelėms pakenkti gali kancerogenai. Visi kancerogenai turi teigiamą krūvį (tai yra laisvųjų radikalų grupės), o ląstelės turi neigiamą krūvį. Laisvieji radikalai nusėda ant ląstelės sienelės, tada užblokuoja ląstelės membraną ir ji tiesiog pradeda tirpti. Štai kodėl mokslininkai teigia, kad geriant neigiamai įkrautą vandenį, atkuriamos ląstelės membranos. Antioksidantų, tokių kaip cinkas, selenas, mikrohidritas vartojimas, paspartina pačių ląstelių atsinaujinimą. Mikrohidritas neturi priešvėžinio poveikio, tačiau turi antioksidantų, kurie apsaugo pačias ląsteles.

Gydytojai dažniausiai bijo infarkto, insulto ir auglio, o su kitais negalavimais galima gyventi, tiesiog reikia pritaikyti tinkamą gydymą, keisti gyvenimo būdą ir tada galima gyventi ilgai.

Navikai – krūties mastopatija, fibromiomos, reikalauja padidinto dėmesio sau ir atidžios priežiūros. Šiuos navikus būtina nuolat stebėti kaip jie kinta ar didėja. Įtarus ar atradus gumbelius, deformacijas ant kūno, būtina atidžiai save apžiūrėti. Tačiau visada reikia ieškoti ligos sukėlėjo.

Reikia žinoti, kad susirgus onkologine liga, netgi įtraukus į racioną cinko ir seleno papildus, tačiau nesubalansavus mitybos bei psichologijos, nėra garantijos, kad žmogus pasveiks.

Būtina pasidaryti virusų, bakteriologinius tyrimus, nevartoti nuodingų vaistų ir nekaltinti savęs dėl paveldimumo ar pulti į neviltį. Šioje situacijoje reikia nuosekliai mažinti visų galimų veiksnių žalingą poveikį. Jei eliminuosime 30 proc. visų nepageidaujamų priežasčių, savo sveikatą pagerinsime tais pačiais 30 proc.. Problemą reikia spręsti kompleksiškai, nepakanka subalansuoti mitybą, vartoti geriausius papildus. Tačiau jeigu nejudėsite, negersite pakankamai skysčių, gerų rezultatų negausite. Patartina viską daryti palaipsniui, ne iš karto.

Pagalvokite, kas jums trukdo būti sveikiems? Kiekvienas tikrai atras savo priežastį, pirmiausia išdrįskite pripažinti savo ligą, o vėliau susitarti su savimi dėl nuoseklių žingsnių.

Nėra lengva pradėti sveikai maitintis. Pirmiausia sudarykite produktų, kurių jūs niekada nevalgysite sąrašą. Jei nėra gero produkto, tai negalima valgyti blogo.

Žmogui sunku iš karto pereiti prie kitokios mitybos, negu jis pratęs, jis vis tiek eis valgyti į restoraną, į svečius, valgys mielinę tešlą. Tačiau svarbu sudaryti sąrašą maisto produktų, kurių jokiu būdu negalima vartoti, tai yra traškučiai, sultinio kubeliai, majonezas plastikiniuose indeliuose, actas (jis sugeria plastikinių indų kenksmingas kancerogenines medžiagas).

Negalima valgyti rūkytų mėsos gaminių, virtos ar vytintos dešros, nes gaminant jas pridedama daug dirbtinių medžiagų. Taip pat reikia atsisakyti rūkytų sūrių. Geriausia valgyti šviežią natūralaus pieno, pagaminto naudojant natūralias bakterijas, sūrį. Lydytų sūrelių organizmas neįsisavina. Taip pat iš raciono reikia išbraukti grybus. Dažnai sunku būna atsisakyti mielinės duonos, tada stipriai padidėja baltymų poreikis, tačiau produktų su mielėmis taip pat reikia vengti. Reikia atkreipti dėmesį į šiuo metu labai populiarius prieskonių mišinius. Negalima naudoti dirbtinių prieskonių, į kurių sudėtį įeina tokie papildai kaip natrio glutomatas. Taip pat netinka greitai paruošiami makaronai, košės, tirpi kava ir sultys parduodamos prekybos centruose (pomidorų sultys papildomos rūgštinėmis medžiagomis). Į greitai paruošiamus produktus pridedama įvairių puriklių bei dažiklių. Patartina rinktis kuo natūralesnius produktus ir naudoti atskirus prieskonius pagal savo skonį.

Juodasis šokoladas turi gerų savybių, tačiau turi amino rūgšties arginino. Jei valgote daug šokolado, atsiranda priklausomybė ir taip argininas organizme yra nebegaminamas. Jei juodajame šokolade yra šiek tiek cukraus, kakavos ir pieno, galite retkarčiais juo pasimėgauti, tik reikia atkreipti dėmesį ar šokolade nėra daug koncentratų, tokio šokolado valgyti neverta.

Pienas dažniausiai parduodamas antiseptinėje pakuotėje, o tai reiškia kad į pakuotės sudėtį įeina dimeksidas arba antibiotikai. Pienas esantis tokioje pakuotėje absorbuoja antiseptikus.

Populiariausias pasaulyje greito maisto restoranas išrado tokius antioksidantus, kuriais apdorojant bulves, nuluptos nepajuoduoja ir jas galima saugoti net 4 mėnesius. Įmonės darbuotojai įsipareigoja neatskleisti šių dalykų ir pasirašo, jog visus nepanaudotus produktus privalo sunaikinti. Skirtumas tarp greito ir normalaus (šviežio) maisto yra tas, jog pirmieji yra paruošiami iš anksto ir jų gamyboje naudojama daug konservantų. Vartoti tik šviežią maistą!

Vadinami gaivieji arba energetiniai gėrimai – limonadai papildomi troškulį skatinančiomis kofeino grupės medžiagomis, tai yra medžiagos, turinčios panašų poveikį, kaip narkotikai. Šiuos gėrimus dažnai geria vaikai. Tai yra visiškai netinkami produktai nei sveikam, nei sergančiam žmogui.

Mažinant traškučių savikainą, jie papildomi gliutaminu, bet ne druska, nes taip pigiau. Vaikai labai mėgsta spragintus kukurūzus. Gaminant šiuos spragėsius, temperatūra pakeliama iki 140 laipsnių, bet tokioje temperatūroje cukrus dega ir įgauna prastą vaizdą ir skonį, todėl kukurūzų gamyboje naudojamas ciklamatas, kuris yra kancerogenas.

Grūdų dribsnius, reikia pirkti nesaldintus ir patiems saldinti pagal savo skonį uogiene ar medumi. Bendrovės, reklamuojančios produktus, praturtintus gyvosiomis bakterijomis, klaidina visuomenę. Gyvosios bakterijos išgyvena 3 – 6 dienas ir ne daugiau. O šių produktų galiojimo laikas 6 mėnesiai. Patikrinus šiuos produktus, vėliau jie yra švitinami. Taip amerikiečiai išsprendė salmonelių problemą ant kiaušinių. Jie švitina visus kiaušinius, nors radiacija išlieka normos ribose, tačiau žūsta baltymai, o dalis izotopų vis tik lieka ant produktų. Tokiu pat būdu apdorojami ir jogurtai.

Natūralūs antiseptikai – tai svogūnai ir česnakai, o visi likusieji yra chemija. Konservuojant raudonuosius ikrus naudojamos medžiagos, kurioms jungiantis susidaro formaldehidas, naudojamas raudonai spalvai išsaugoti. Taip pat gaminama sūdyta silkė, raudona žuvis.

Būtina valgyti cukinijas, baklažanus, agurkus, pomidorus, pipirus, žoleles. Žiemai galima visus produktus gabaliukais užsišaldyti

Vėžio priežastys

Susidoroti su vėžinėmis ląstelėmis limfmazgiui yra labai sunku. Atsiradus limfmazgių pirmojoje eilėje būna pirmos stadijos vėžys, toliau 3 ir 4 stadijos vėžys.

Vėžio priežastys yra tokios pačios, kaip ir sinusito, hemorojaus ir kitų ligų:

  1. Ekologija
  2. Psichologija
  3. Silpnas imunitetas
  4. Prasta mityba

Visų pirma, labai svarbu dirbti su teigiamais vaizdais ir mintimis. Rekomenduojama koncentruotis į organizmo stiprinimą, gerą nuotaiką, sveiką gyvenimo būdą ir sportą. Jeigu akcentuosite, kad gydotės nuo vėžio, tai bus vienas rezultatas, o jei geriate seleną norint stiprinti imuninę sistemą ir pagerinti deguonies įsisavinimą ląstelėse, t. y. siekiant apsaugoti ląsteles, tai jau yra visai kitokia psichologinė programa. Programos gali turėti tiek teigiamą, tiek neigiamą poveikį. Kūnas dirba išvien su psichika ir vienas kitą stiprina arba silpnina.

Būtina peržiūrėti savo požiūrį į sveikatą, nes kol kas nėra aiški vėžio prevencija. Kiekviename žmoguje susiformuoja 100 vėžinių ląstelių kiekvieną dieną, kurios naikina imuninę sistemą. Tai reiškia, kad turime nuolat gerinti mikorcirkuliaciją, ji būtina norint palaikyti švarų kūną ir užtikrinti pakankamą energijos gamybą. Jei valgysite negyvus produktus, organizmas negaus gyvos energijos.

Kokius produktus vartoti nepakenkiant organizmui?

Norit apsisaugoti nuo vėžio reikia stengtis išlaikyti dienos ritmą ir sunaudoti pakankamą antioksidantų ir ląstelių gynybai naudojamų medžiagų kiekį. Antioksidantai gali būti naudojami ,bet kuriame etape. Būtiniausi antioksidantai tai :

  • Cinkas
  • Selenas
  • Vitaminas E
  • Fikotenas

Šie antioksidantai yra patvirtinti mokslininkų. Šiuo metu pats stipriausias atrastas antioksidantas, tai mikorhidrinas, kuris neutralizuoja ir padaro nekenksmingus laisvuosius radikalus Tačiau vitamino C ir alijošiaus vartojimas gali būti dviprasmiškas. Geriausi vitaminai – tai švieži ir šaldyti vaisiai, uogos, daržovės.

Užtikrintai galima vartoti šias amino rūgštis:

  • Spirulina
  • Subalansuotos amino rūgštys (protivity)
  • Liucerna
  • Cholorodofilas.

Imuniteto stiprumas priklauso nuo kraujo ir limfos cirkuliacijos, o tam reikia vartoti vandenį, kuris suteikia daugiau energijos. Manoma, kad po 5 – 8 metų vėžį bus įmanoma išgydyti – tai pareiškė pasaulio mokslininkų bendruomenė. Net ir turėdamas daugybę ligų, žmogus gali gyventi ilgiau, negu tas, kuris išvis neserga. Kol žmogus gyvena, jis turi sveikatos rezervą. Todėl svarbi užduotis nusistatyti dienos algoritmą sveikatai pagerinti. Kai įsitikinsite, jog tai veikia, jūsų gyvenimo kokybė pagerės.

Mes esame nuolatiniame šurmulyje, bet turi ateiti toks laikas, kai turime sustoti ir pradėti mąstyti, kaip turime gyventi, kad būtume sveiki. Žingsnis po žingsnio, gaudami reikiamą informaciją, galime ją pritaikyti kasdieniniame gyvenime.

Šaltiniai:

genengnews.com

nature.com

phys.org

https://wyss.harvard.edu

Greenpeace.org

ecorazzi.com