Ši sveikatai naudinga šaknis medicinoje buvo naudojama dar antikos laikais. Tačiau svarbiausias atradimas yra tas, kad ši žolė nėra tiesiog įprasta piktžolė. Neseniai medicinos tyrėjai nustatė, kad piktžolė turi savybių, gydančių onkologinius susirgimus! Ši šaknis veiksmingai valo kraują ir stiprina imuninę sistemą, gydo prostatos, plaučių ir kitas vėžio formas kartais efektyviau nei chemoterapija. Pasak dr. Carolyn Hammo iš Vindzoro regioninio vėžio centro Kanadoje Ontarijo, kiaulpienės šaknų ekstraktas buvo vienintelė priemonė, padėjusi pacientui įveikti lėtinę mielomonocitinę leukemiją. Ši vėžio forma dažniausiai pasireiškia vyresnio amžiaus žmonėms.

John Di Carlo 72 metų amžiaus ligoninėje besigydantis vėžiu sergantis pacientas, buvo išsiųstas namo, kad praleistų paskutines gyvenimo dienas po to, kai buvo išnaudotos visos šiuolaikinės medicinos priemonės išgydyti leukemiją. Jis papasakojo „CBC News”, kad jam buvo rekomenduota vartoti kiaulpienės šaknų arbatą kaip paskutinę priemonę, palengvinančią ligos simptomus. Ko gero tai turėjo būti pirmoji pasiūlyta priemonė sudarytame leukemijos gydymo plane, nes jau po keturių mėnesių pradėjus vartoti kiaulpienę, prasidėjo vėžio remisija! Paciento gydytojai patvirtino kiaulpienės arbatos, kurią jis gėrė, poveikį ir padarė išvadą, jog tai yra ligonio sveikimo priežastis.

Naujausi tyrimai įrodė, kad kiaulpienių šaknies ekstraktas vėžio ląsteles gali paveikti labai greitai, kaip tai buvo patvirtinta Di Carlo ligos istorijoje. Per 48 valandas pavartojus ekstrakto, vėžio ląstelės pradeda nykti. Kūne pradeda daugintis naujos sveikos ląstelės. Atlikus daugiau tyrimų buvo padaryta išvada, kad ekstraktas taip pat gali padėti esant kitų rūšių onkologiniams susirgimams, tame tarpe krūties, storosios žarnos, prostatos, kepenų ir plaučių vėžiui. Kiaulpienių šaknų arbatos skonis nėra toks malonus, kaip kitų arbatų, bet tai tikrai geriau, nei patirti stiprius šalutinius gydymo chemoterapija ar radiacija padarinius.

Įprastiniai vėžio gydymo būdai silpnina imuninę sistemą. Veikiant vėžines ląsteles taip pat naikinamos ir sveikosios. Kiaulpienės šaknys turi priešingą efektą – jų veikliosios medžiagos atakuoja tik sergančias ląsteles ir efektyviai padeda stiprinti imuninę sistemą. Todėl kiaulpienių šaknys atlieka dvigubai naudingą darbą. Tačiau dr. Hammas įspėja, kad kiaulpienių šaknų ekstraktas gali turėti neigiamą įtaką skiriant pacientui chemoterapiją. Visada geriausia pasikonsultuoti su savo gydytoju, informuoti jį apie visus maisto papildus ir maisto produktus, kuriuos nuolat vartojate dėl jų tarpusavio suderinamumo.

Net visiškai sveikiems žmonėms pravartu sustiprinti savo sveikatą geriant kiaulpienių šaknų arbatą arba vartojant maistui jų lapus. Pavyzdžiui, kiaulpienės šaknys ir stiebai gali padėti kovoti su diabetu. Ši piktžolė skatina kasą gaminti insuliną, kuris savo ruožtu stabilizuoja cukraus kiekio kraujyje padidėjimą. Jei turite virškinamojo trakto problemų ar norite iš organizmo pašalinti toksinus, kiaulpienių arbata yra būtent tai, ką rekomenduoja natūralios medicinos gydytojai! Kepenys padeda virškinimo sistemai gaminti tulžį, taip pat išvalo kraują nuo cheminių medžiagų ir kitų teršalų.

Dr. Axe teigimu, kiaulpienėse randami vitaminai ir mineralai gali padėti išvalyti kepenis ir užtikrinti kokybišką jų darbą. Taigi, padėdami kepenims, jūs užsitikrinate geresnę viso organizmo sveikatą!

Kiaulpienės taip pat turi daug antioksidantų ir vitamino C, o tai reikšminga pagalba jūsų kūnui atsikratyti susirgimų, tokių kaip šlapimo takų infekcija, kurias sukelia bakterijos. Jei kenčiate nuo dažnų šlapimo pūslės ar inkstų uždegimų , kasdien geriant kiaulpienių arbatą, galima išvengti šių ligų pasikartojimo.

Nors kiaulpienių lapai gana kartūs, bet yra valgomi surinkti švariose vietose, toliau nuo miestų ir kelių, kur nebuvo purškiama cheminių medžiagų. Žaliuose lapuose yra daug skaidulų, o tai labai sveika žarnynui! Taip pat įrodyta, kad vartojant daug ląstelienos, mažėja nutukimo, širdies ligų ir dirgliosios žarnos sindromo rizika. Žaliuose lapuose taip pat daug vitamino A – vienoje saujoje yra 100 proc. rekomenduojamos dienos normos. Vitaminas A yra labai svarbus geram regėjimui palaikyti, taip pat svarbus papildas, užkertantis kelią ankstyvo odos senėjimo procesui.

Kadangi dėl kartumo suvalgyti saują žalių kiaulpienės lapų greičiausiai nenorėsite, tad įtraukite jų į patiekalus. Pvz. sumaišykite jį su mėgstamais vaisiais, kurie šiek tiek paslėps kartų kiaulpienės skonį.

Šaltiniai:

myhealthyreason.com

alternativenewsnetwork.net

australiannationalreview.com

https://www.youtube.com/watch?v=BYsGJlxJNI8